Start       Om oss       Kliniken       Barntandvård       Munnen       Patientinfo       Öppettider       Kontakt       Länkar   
   
 

Estetisk tandvård

Estetiska exempel  
  En av de vanligaste frågor tandläkare får är hur man kan förändra utseendet på sina tänder. Svaret blir ofta, men inte alltid, att det finns behandling för att skonsamt göra tänder ljusare och jämnare.

En patient med en medfödd skada i emaljen (översta bilden till höger) som med modern teknik (nedersta bilden) har fått mer hållbara och naturligt vackrare tänder.

Idealen skiftar i vår värld men de flesta kulturer tycker att jämna och ljusa tänder är vackrast. Tillsammans med din tandläkare kan du alltid diskutera utseendet på dina tänder. Det är bara hos din tandläkare du kan få individuellt anpassade råd. Nya tekniker som blekning och skalfasader kan göra underverk utan att skada det naturliga. Tandregleringen har också utvecklats och är idag inte bara till för de yngre patienterna. Under exempel visar vi på några möjligheter. Tala med din privattandläkare för mer information.

Viktigt att beakta!
Som tandläkare lyssnar man alltid till patientens önskan men man måste dessutom värna om patientens munhälsa samt vara noggrann med att inte skada det friska och fungerande i samband med eventuell behandling. Ofta blir det en avvägning där man väger för- och nackdelar mellan olika behandlingsalternativ. En privattandläkare ger dig alltid information före eventuell behandling.

Vi erbjuder både klinikblekning och hemmablekning
 
Klinikblekning:

  1. Först görs en undersökning för att se att tänderna går att bleka. Vi noterar också vilken färg tänderna har, och lagar eventuell karies.
  2. Tandköttet skyddas sedan med ett särskilt material och bleknings gel appliceras på tänderna.
  3. Gelen får sedan sitta på tänderna 2x20 minuter
  4. Gelen tas bort och behandlingen utvärderas


Hemmablekning:

  1. Först görs en undersökning för att se att tänderna går att bleka. Vi noterar också vilken färg tänderna har, och lagar eventuell karies
  2. Avtryck på tänderna tas för framställning av blekskenor
  3. Blekskenorna lämnas ut och information ges. Hemmablekning kan göras dagtid eller på natten
     

 

 

Ring 0451-412 19 för att boka tid hos oss! Öppettider

Djupadalskliniken
Viktoriagatan 32
281 38 Hässleholm
Tel: 0451-412 19
www.djupadalskliniken.se
info@djupadalskliniken.se
Måndag: 07:30 - 17:00 Torsdag:  07:30 - 18:00
Tisdag: 07:30 - 18:00 Fredag: 07:30 - 12:00
Onsdag: 07:30 - 17:00 Lunchstängt 12:00 - 13:00